Zeci de magazine, cafenele, restaurante care-si desfasoara activitatea in Centrul Istoric al Bucurestilor isi reduc pe zi ce trece incasarile, in conditiile in care zona a devenit o adevarata reduta strabatuta de transee. Dupa interzicerea circulatiei rutiere pe 54 de strazi, in urma cu doi ani, in primavara a intervenit o alta problema majora, si anume lucrarile de reabilitare a infrastructurii, care avanseaza in ritm de melc.
In ultima perioada, tot mai multe magazine si-au tras obloanele, din lipsa de musterii. Pe de alta
parte, si unele firme care-si aveau sediile aici au decis sa se relocheze din pricina lipsei locurilor de parcare. O renumita cafenea se pregateste sa puna lacatul, aceeasi intentie avand-o si patronii unei cunoscute firme de comunicatii. In luna martie a acestui an, cu surle si trambite, dupa ce fusese anuntata de mai multe ori, au inceput lucrarile de reabilitare a strazilor din perimetrul Centrului Istoric.

Razboiul nervilor

In cazul strazii Smardan, una dintre cele mai importante artere din zona, termenul de finalizare a lucrarilor fusese anuntat pentru 1 septembrie. Dupa cum se prezinta insa situatia de la fata locului, sunt slabe sperante ca ele sa fie gata macar in primavara viitoare. Mai ales ca, o data cu inceperea sapaturilor, aici au fost descoperite niste vestigii arheologice.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.