Marca Vodafone este in litigiu. Compania Telemobil, proprietarul Zapp, nu intentioneaza sa renunte la aceasta, pe care a inregistrat-o in 1995.

Procesul dintre compania britanica Vodafone si Telemobil, operatorul care detine Zapp, asupra marcii Vodafone este departe de a se incheia. Tribunalul Municipiului Bucuresti a dat cistig de cauza Vodafone si a decis decaderea Telemobil din drepturile asupra marcii Vodafone. Reprezentantii Telemobil ne-au declarat insa ca vor face apel la Curtea de Apel. Ei mai spun ca, in prezent, Connex nu poate deveni Vodafone deoarece nu ar exista o hotarire judecatoreasca executorie care sa-i permita acest lucru.

Decizie contestata

"S-a decis decaderea Telemobil din drepturile asupra marcii Vodafone, deoarece nu a utilizat-o in ultimii cinci ani. Am pus in vinzare kitul de conectare la Internet Zapp Turbo sub marca Telemobil: Vodafone la inceputul anului 2003, cind nu se implinisera cinci ani de la intrarea in vigoare a legii care stipuleaza acest termen", spune avocatul Silviu Nedelcu, reprezentant al Telemobil. Acesta considera ca termenul de cinci ani nu a fost depasit. "Exista probe la dosar: declaratii, contracte de publicitate. O sa depunem 16.000 de facturi de comercializare de produse cu marca Vodafone. Pentru acest produs s-au facut vinzari in valoare de 23 de miliarde de lei", mai spune Silviu Nedelcu.

Parere contrarie

Nu de aceeasi parere sint cei situati de cealalta parte a baricadei. "Vodafone a cistigat in fata Tribunalului Bucuresti procesul privind decaderea Telemobil din drepturile asupra marcii Vodafone, instanta hotarind admiterea actiunii in acest sens. Aceasta demonstreaza in mod clar ca actiunea in justitie formulata de Vodafone este pe deplin intemeiata", a spus avocatul Lucian Mihai, cel care s-a ocupat de proces din partea operatorului britanic. Acesta nu a mai facut alte precizari.

Miza mare

Acesta tinde sa devina cel mai important litigiu legat de proprietatea intelectuala desfasurat in Romania. Miza este mare. Recent, Vodafone a achizitionat Connex pentru o suma estimata de specialisti ca fiind de peste 2,5 miliarde de dolari. In cazul in care nu va obtine o hotarire judecatoreasca definitiva pentru a obtine marca Vodafone, operatorul britanic nu va putea folosi aceasta denumire pentru operatorul din Romania. Singura optiune ar ramine negocierile cu Telemobil pentru ca aceasta companie sa cedeze marca.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.