Preturile medii ale automobilelor comercializate in Romania sunt mai mici cu 1,8% fata de preturile medii ale masinilor la nivelul Uniunii Europene, iar in Bulgaria nivelul este inferior cu 2,9%, potrivit unui raport realizat de Comisia Europeana (CE) pentru prima jumatate a anului, transmite Mediafax.

Statul din UE cu cele mai ridicate preturi la automobile este Slovacia, care a devansat liderul anterior al clasamentului, Cehia.

La polul opus se plaseaza Danemarca, unde preturile medii ale masinilor sunt cu 5,6% mai reduse decat
urmatoarea clasata, Finlanda, si cu 0,7% mai mici decat in Lituania.

Germania ramane statul din zona euro cu cele mai mari preturi ale automobilelor, in timp ce in Finlanda pot fi cumparate cele mai ieftine masini, intrucat o treime din cele 87 de modele comercializate pe piata finlandeza au costul cel mai redus din regiune.

Finlanda este urmata, in privinta pretului mic al masinilor, de Grecia si Slovenia, care a intrat recent in zona euro.

In Romania, cel mai mic indice al preturilor masinilor, in raport cu un nivel european minim stabilit la 100%, a fost consemnat in cazul modelului Citroen C5, iar cel mai ridicat in cazul automobilului Alfa Romeo, cu un indice de 127,7%.

Pentru marca Renault, indicele variaza de la 90,9% in cazul Espace la 102,9%, la modelul Clio.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.