"In urmtorii trei-cinci ani, piaa de servicii medicale private din Romania va atinge o valoare de circa un miliard de euro", a declarat pentru Curierul Naional Florin Andronescu, fondatorul Flanco i al firmei de credite de consum Credisson i soul lui Doris Andronescu, proprietar a clinicilor Sanador.

In momentul de fa, piaa serviciilor medicale din Romania este format din trei componente: zona de fee for service (plata direct pentru serviciul prestat), o zon de aranjamente corporatiste (abonamente) care cuprinde 500.000-600.000 de abonamente, la nivel de ar, i zona de alocare bugetar paraclinic ambulatoriu, ne-a informat Florin Andronescu.

"Aceste trei segmente dau o dimensiune a pieei, la nivelul anului trecut, de circa 200-250 de milioane de euro. Pentru anul acesta estimm o cretere de 10-15% a pieei", a afirmat Florin Andronescu. Evoluia din acest an a pieei va fi susinut de nivelul de cheltuial public, care se plaseaz pe un trend ascendent. "In momentul de fa, Romania este ara Uniunii Europene care cheltuiete cel mai puin, in materie de sntate, raportat pe cap de locuitor/an. Comparativ cu nivelul din Romania, in Cehia cheltuielile cu sntatea ajung la 1.100 de euro/pe cap de locuitor, Ungaria - 911 euro, Polonia - 558 euro", ne-a spus fondatorul Flanco.

Dat fiind potenialul enorm de cretere a pieei serviciilor medicale private, Florin Andronescu nu exclude posibilitatea unui exit, in cazul afacerii Sanador, una dintre variante fiind listarea companiei la Bursa de Valori Bucureti.

"Pan in momentul de fa am investit 8 milioane de euro, in tot ceea ce reprezint Sanador. Investiia va fi amortizat in momentul unui exit, iar listarea la Burs poate insemna acel exit. V pot spune c in niciun caz nu ne vom lista la Burs inainte de sfaritul anului 2008", a precizat Florin Andronescu.