Euro s-a apreciat in raport cu moneda nationala, in ton cu tendintele din regiune, iar corectia de pe bursa s-a prelungit si ieri

Leul si Bursa, la brat cu pietele regionale Valoarea schimburilor Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a coborat joi cu 43,9% fata de sedinta anterioara, pana la 50,23 milioane lei (16,03 milioane euro), datorita unei atitudini prudente a investitorilor, provocata de scaderea puternica a cotatiilor in sedinta anterioara, sustin brokerii.

In sedinta de miercuri valoarea totala a schimburilor a fost de 89,88 milioane lei (28,8 milioane euro).

"In sedinta de joi s-a continuat corectia inceputa cu o zi inainte, ceea ce i-a determinat pe investitori sa manifeste mai multa prudenta in piata, lucru reflectat de volum scazut al tranzactiilor si de lichiditatea redusa comparativ cu sedinta de miercuri", a explicat, citat de NewsIn, Dragos Rosu, broker la Finans Securities.

Leul scade la brat cu forintul

Euro era cotat la inchiderea sedintei valutare locale de joi la 3,1500 lei, la un nivel cu peste doi bani mai sus decat miercuri seara, ca urmare a cererii mari de valuta venite de la investitorii straini care si-au facut plasamente in monedele tarilor din regiune, sustin dealerii.

"Leul s-a depreciat puternic fata de euro, la fel ca forintul unguresc pentru ca investitorii straini isi repatriaza profiturile", a spus dealerul Bancii Comerciale Carpatica (BCC) Florin Constantinescu, citat de NewsIn.

Cursul afisat joi de Banca Nationala a Romaniei (BNR), de 3,1374 lei/euro, descrie o depreciere a monedei nationale cu 51 lei vechi (0,16%) fata de euro, de la 3,1323 lei/euro, cat era miercuri.

Bancile cotau un euro in apropierea nivelului de 3,13 lei la primele tranzactii valutare de joi, la un nivel mai ridicat decat cel de miercuri seara, iar pana la inchiderea sedintei valutare locale leul s-a depreciat pana la 3,15 lei/euro. Ulterior, leul a continuat sa piarda teren in fata monedei europene pana la 3,1630-3,1680 lei/euro, ca urmare a ordinelor de cumparare de valuta.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.