Romania detine un numar de 2.500 de izvoare de apa minerala

Principalul producator de pe piata romaneasca este Societatea Nationala a Apelor Minerale SA (SNAM).

85 la suta din livrari sunt realizate de SNAM, iar restul de 28 de imbuteliatori independenti.

Romania nu poate fi competitiva pe piata externa intrucat tarile europene practica preturi mult mai mici.

In Romania se afla peste o treime din apele minerale ale Europei (35%), aproximativ 2500 de izvoare. Principalul producator este Societatea Nationala a Apelor Minerale SA (SNAM). Societatea detine
90% din pompele si izvoarele de ape minerale nationale si furnizeaza apa minerala carbogazoasa catre societati independente. 85 la suta din livrarile de pe piata sunt realizate de SNAM, iar restul de catre 28 de imbuteliatori independenti de apa de masa sau de izvor, potrivit directorului general al SNAM, Iosif Nagy. Sunt operatori cu licente de explorare si exploatare, dar cu zacaminte mici, ce pot asigura cantitati reduse. Principalii producatori de apa minerala sunt Romaqua Group, cu o cota de piata de 22 la suta in 2006, European Drinks, cu 17 la suta, Dorna Apemin, cu pana la 10 la suta, detinuta de Coca-Cola HBC, Perla Harghitei, cu 7-8 la suta, Carpatina, Bibco Biborteni, Rio Bucovina.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.