Relaxarea fiscala, avantajele si dezavantajele introducerii cotei unice de impozitare pe venit, scaderea contributiilor de securitate sociala si problema arieratelor au fost cateva din temele tratate in cadrul dezbaterii publice pe tema revizuirii Codului fiscal, organizate ieri de Curierul national la Hotel Lido. Desi discutia a fost, in marea sa parte, contradictorie, o prima concluzie care se remarca este ca principalele forte politice pledeaza pentru relaxare fiscala. Diferenta este ca, in timp ce PSD+PUR sustine reformarea graduala a actualului sistem progresiv, Alianta PNL-PD propune introducerea unei cote unice de 16 la suta. Alianta, prin purtatorul sau de cuvant, Ionut Popescu, a mizat pe disponibilitatea "capitalistilor autohtoni" de a trece in legalitate, pe largirea bazei de impozitare si cresterea investitiilor straine directe, in timp ce consilierul personal al ministrului finantelor, Dorin Mantescu, a criticat programul fiscal al Aliantei D.A., considerandu-l nesustenabil.
Daca doriti sa votati in cunostinta de cauza, daca vreti sa stiti cati bani va trebui sa platiti statului, in cazul in care optati pentru PSD+PUR sau pentru PNL-PD, nu ratati Curierul national de maine.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.