Trei banci din Romania ofera credite pentru locuinta cu dobinzi sub 6%.
Vara acestui an este atipica cel putin din punct de vedere bancar. In mod traditional un sezon slab ca nivel de credite, vara le-a adus acum bancilor cresteri substantiale ale imprumuturilor acordate. Acest lucru nu s-a intimplat doar ca urmare a relaxarii normelor de creditare (fenomen care nu a atins toate bancile), dar si pentru ca mai toate institutiile de credit au venit cu tot felul de promotii si oferte speciale. Un top trei al creditelor pentru locuinta ne arata ca dobinda la acest tip de finantare a scazut sub 6%. Mai mult, doua dintre cele trei premiante sustin ca dobinda variabila se modifica doar in cazul unor fluctuatii majore in valoarea dobinzii de referinta (pentru euro EURIBOR, pentru leu BUBOR, iar pentru dolar LIBOR).

Creditul ipotecar de la ABN Amro are cea mai scazuta rata a dobinzii variabile in euro. Dobinda de 13,5%, tot variabila, este disponibila pentru produsul in lei, potrivit http://www.finzoom.ro/. Comisionul de acordare de 2% ce se aplica o singura data, la valoarea aprobata a creditului, este perceput atit pentru creditul in lei, cit si pentru cel in euro. Asigurarea de viata este oferita gratuit de catre banca, ceea ce inseamna ca polita de asigurare va fi incheiata pe numele solicitantului creditului, acoperind riscul de invaliditate partiala si deces, cesionata in favoarea bancii, dar costul acesteia este suportat de catre banca.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.