Pentru Microsoft, Europa Centrala si de Est a fost zona in care viteza de crestere a pietei a fost cea mai rapida din lume. Pentru anul acesta, rata de crestere a pietei este estimata la 12%.

Un studiu facut de IDC pentru Romania arata ca piata de soft va ajunge in 2005 la 95 de milioane de dolari, fata de 85 de milioane, cit a fost in 2004. Perspectiva arata ca, pina in 2008, va ajunge la 135 de milioane de dolari. In 2005, cei care lucreaza in software vor reprezenta 43% din totalul industriei IT in Romania. Rata de crestere a pietei va fi 12% in 2005. La fiecare dolar cistigat de Microsoft in Romania, IDC estimeaza ca firmele din domeniul IT care cumpara soft de la aceasta companie cistiga 7,71 USD, mai ales cele din sfera hardware, care asambleaza sistemele complete.

Bani europeni pentru IT

Conducerea companiei Microsoft, in fata reprezentantilor mass-media din Europa de Est care au vizitat cam-pusul Redmond, statul Washington (SUA), a spus ca una dintre strategiile pentru viitor de a sprijini dezvoltarea economiilor din Europa Centrala si de Est va fi sprijinul acordat IMM-urilor pentru a obtine fonduri nerambursabile din partea UE in domeniul IT. "Chiar in UE, doar 45% dintre firmele care ar putea beneficia de aceasta finantare stiu ca aceste fonduri exista si se pot califica pentru obtinerea lor. Doar 4% dintre ele chiar cer efectiv bani", a spus Brad Smith, senior vicepresident in cadrul Microsoft.

Un nou Internet Explorer

Evolutia pietei din Romania este urmarita cu interes. Gytis Barduka, director responsabil cu securitatea informatica, a dat exemplul companiei GeCAD, despre care a spus ca este un model de integrare a companiei in Microsoft. Eforturile pentru protejarea celor care folosesc programele produse de companie fata de atacuri informatice de orice tip se vor concretiza intr-un nou produs. "Marea preocupare a Windows este securitatea pe Internet. Internet Explorer 7 va avea o versiune beta care va fi scoasa pe piata in vara acestui an. Printre alte facilitati, va bloca toate ferestrele de pop-up", a mai spus Gytis Barduka. In materie de ultime pericole pe net in ceea ce priveste atacurile informatice, el a dat exemplul phishing-ului, in care hackerii copiaza un mail al bancii la care ai contul si iti cer, tot prin e-mail, de la o adresa care pare a fi a bancii, toate datele.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.