Aplicarea diferentiata a impozitului pe castigurile din tranzactii va incuraja pastrarea mai mult timp a actiunilor

Aplicarea diferentiata a impozitului pe castigurile rezultate din vanzarea de actiuni pe piata bursiera va incuraja investitorii sa pastreze, timp de peste un an, actiunile detinute, a declarat Stere Farmache, presedintele Bursei de Valori Bucuresti (BVB). Castigurile rezultate din operatiunile de vanzare de actiuni vor fi impozitate, de la 1 aprilie 2005, cu 10%, in cazul titlurilor instrainate inainte de un an de la cumparare, si cu 1% daca valorile mobiliare sunt pastrate in portofoliu peste acest interval de timp. "Acest impozit diferentiat ii va face pe investitori sa-si regandeasca planurile de investitii. Multi dintre ei probabil isi vor regandi investitiile pe un termen mai mare de un an", a spus Farmache.

Potrivit presedintelui BVB, multi dintre investitorii de pe piata romaneasca de capital urmaresc atingerea unui profit imediat si nu au o strategie bine stabilita pe termen mediu sau lung. Farmache a mai spus ca scaderea inregistrata de bursa dupa anuntarea impozitarii castigurilor a fost o reactie fireasca a pietei.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.