Se pare ca si romanii au inceput sa economiseasca mai mult. Dovada sta raportul Bancii Nationale: fata de luna martie, in aprilie valoarea depozitelor a crescut cu aproximativ 700 miliarde de lei. Statistica nu aduce insa doar vesti bune, valoarea creditelor restante a atins in aprilie circa 550 milioane de lei.

Daca in luna martie a anului in curs, valoarea depozitelor in lei pe termen si cele rambursabile ale populatiei si agentilor economici a fost de circa 40,5 miliarde de lei, in aprilie a depasit 41 miliarde de lei. Clujul este orasul cu cele mai semnificative depozite in lei, peste 1,5 miliarde de lei, in aprilie 2007.

In ceea ce priveste creditele in valuta, Constanta detine cele mai importante depozite, circa 827 milioane de lei. La polul opus, cele mai mici depozite in lei au fost inregistrate in Giurgiu, Teleorman, Salaj si Bistrita-Nasaud. Cele mai reduse depozite in valuta au fost inregistrate in Giurgiu, Ialomita si Calarasi.
In ceea ce priveste, creditele restante ale populatiei si agentilor economici, valoarea se ridica la 549 milioane de lei, la finele lunii aprilie, potrivit BNR.

Bucurestiul detine primul loc la nivelul intregii tari din acest punct de vedere, cu credite restante in valoare de 164 milioane de lei, circa 30%. Pe judete, cele mai multe restante sunt inregistrate in Ialomita- peste 23 milioane de lei, Cluj- 27 milioane de lei, Timis-21 milioane de lei, Brasov- 19 milioane de lei si Sibiu- 14 milioane de lei. Demne de lauda, cu restante mai mici la banci, sunt judetele: Tulcea, Salaj si Olt. Creditele in lei acordate de bancile comerciale se ridicau la 52,55 miliarde de lei, la finele lunii aprilie, fata de 50 miliarde de lei in martie. Valoarea creditelor in valuta acordate se ridica la 48,89 miliarde de lei (echivalent euro).


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.