Companiile industriale nu-si mai permit costurile functionarii in marile orase si se muta "la tara".

Prin relocare, fabricile isi rezolva problemele de mediu si dobandesc resurse financiare, dar pierd oameni.

Dezvoltatorii imobiliari profita de terenurile libere, iar suprafetele din extravilan se scumpesc.

Relocarea activitatilor industriale in mediul rural creste afacerile imobiliare si rezolva problemele financiare si de mediu ale companiilor. Dezvoltatorii proiectelor imobiliare cumpara pamantul din orase, iar vanzatorii terenurilor extravilane pe care se muta fabricile primesc preturi bune. Pentru intreprinderi, relocarea are si avantaje, si dezavantaje.

Si angajatii se muta

"Avantajate sunt fabricile proprietare de terenuri si care pot, prin vanzarea lor, sa-si regleze anumite probleme financiare. Fostele fabrici socialiste au avut terenuri in exces si acum fac milioane de euro de pe urma lor", a declarat Cristian Parvan, secretarul general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania. El a explicat ca, prin relocare, intreprinderile isi rezolva problemele de mediu: "Relocarea este un proces firesc. Pentru fabricile cu probleme de mediu, costurile ramanerii in orase sunt foarte mari. In plus, terenurile au devenit foarte scumpe, au o valoare care nu se mai justifica sa fie mentinuta in capitalul unei firme".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.