In ultimele zile, bursa inregistreaza oscilatii ample si cu schimbari frecvente de directie. Asta creeaza o perceptie de risc ceva mai ridicat al pietei in momentul actual comparativ cu saptamanile si lunile anterioare, cand trendul ascendent era mult mai evident.

Dupa ce marti toti indicii inchideau piata in scadere, in sedinta de miercuri lucrurile au stat exact invers, pe bursa cresterile fiind aproape generalizate. Dintre cei patru indici reprezentativi ai pietei, cel mai mult s-au apreciat BET si BET-C, cu circa 1,6%, in vreme ce indicele care reflecta performanta de pret a societatilor de investitii financiare a crescut doar cu 0,86%.

Anul 2007 a adus pana in prezent cresteri importante ale indicilor bursieri, randamentele nete pe ansamblul perioadei 1 ianuarie-17 iulie fiind de multe ori mai mari decat ce se putea realiza din piata monetara sau dintr-un plasament in obligatiuni corporative.

Pentru comparatie merita mentionat ca cele mai ample cresteri le-au avut indicii pietei Rasdaq (±147% indicele Rasdaq Compozit si ±172% indicele RAQ2), in vreme ce indicii BVB au consemnat la randul lor cresteri, dar ceva mai modeste (±68% indicele BET-FI si ±26% indicele BET). In acest rastimp, pietele internationale de capital au crescut si ele, insa in ritmuri mult mai reduse.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.