Tariceanu: Privatizarea Automobile Craiova, mai importanta decat cea a BCR "Este un proiect industrial de anvergura. Urmarim efectele economice pe care le poate genera o astfel de intreprindere, nu ne concentram pe pret, luam in calcul efortul investitional al companiei care va fi de 675 milioane euro, cu 300 mii autoturisme produse anual si cu dublararea numarului de locuri de munca", a afirmat Tariceanu, citat de NewsIn.

Premierul a spus ca guvernul vrea sa creeze un al doilea pol al industriei auto in Romania. "Analistii economici considera ca industria auto este cel mai puternic motor al cresterii economice pentru ca un loc de munca in aceasta industrie genereaza alte patru in industriile conexe", a explicat acesta.

Guvernul este interesat sa acorde tot sprijinul companiei Ford, alaturi de care isi doreste un parteneriat, avand in vedere implicatiile economice ale privatizarii societatii de la Craiova, a mai precizat premierul. "Privatizarea Automobile Craiova este mai importanta decat cea a BCR, pentru care s-a obtinut o suma record in Europa de Sud Est, din perspectiva efectelor economice colaterale", a sustinut Tariceanu.

Presedintele Ford Europa, John Fleming, i-a prezentat, luni, premierului Tariceanu oferta tehnica a companiei Ford pentru pachetul de actiuni de 72,4% detinut de stat la Automobile Craiova.