Nu doar ca puteti lua mai multi bani, insa costurile totale ale finantarii sint sensibil reduse la creditele in franci elvetieni.
Aparute pe piata bancara din Romania in primavara lui 2006, creditele in franci elvetieni sint mai ieftine si mai accesibile decit cele in euro. Deocamdata insa doar cinci banci din Romania au in oferta lor un astfel de produs. Pentru ca este una dintre cele mai stabile monede din lume, francul elvetian ofera dobinzi sensibil mai reduse decit cele practicate pentru euro. Astfel, puteti contracta un credit ceva mai mare fara a depasi limitarile privind gradul de indatorare.

Astfel, cu 300 de euro (aproximativ salariul mediu pe economie), solicitantul poate obtine pe 25 de ani circa 23.000 de franci elvetieni, echivalentul a 14.000 de euro. Daca vorbim de doi codebitori cu venituri nete de 300 de euro fiecare, creditul pe 25 ani s-ar ridica la suma de 61.000 de franci elvetieni, echivalentul a 38.000 de euro (superior creditului in euro de numai 32.500). Creditele in valuta exotica, asa cum mai sint numite imprumuturile in franci elvetieni, au insa si un dezavantaj. Sint expuse mai puternic riscului valutar pentru ca bancile nu atrag si depozite in franci elvetieni si deci trebuie sa se finanteze din surse externe. Astfel ca variatiile de pret ar putea fi mai mari decit in cazul creditului in euro sau in dolari.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.