Prin refinantarea creditelor, bancile isi pot pierde clientii "captivi" in favoarea concurentei.

Noul credit poate aduna datoriile catre mai multe banci sub umbrela aceluiasi creditor.

Operatiunea de refinantare este mult mai avantajoasa daca se realizeaza de catre creditorul initial.

Bancile concureaza intre ele nu numai la capitolul creditarii cat mai multor persoane, cat si pentru castigarea unor clienti noi, din randurile celor care au obtinut imprumuturi de la
institutiile rivale. In ultimul caz, modalitatea de atragere a clientilor este refinantarea creditelor, cu sau fara suplimentarea sumei imprumutate. Pentru ca prin refinantare musteriii unei banci sa nu devina clientii alteia, institutiile bancare utilizeaza din plin bariera unui comision consistent de rambursare anticipata, care poate ajunge chiar pana la 5% din soldul creditului care urmeaza a fi refinantat de concurenta. Astfel, chiar daca imprumutatii pot avea numeroase avantaje in urma refinantarii (dobanzi mai mici, calitatea de clienti ai unei banci mai putin birocratice, suplimentarea creditului etc.), riscul unei penalizari prin acest tip de comision nu poate fi neglijat.

Vechiul credit, improspatat

La BCR, creditele de refinantare se acorda persoanelor fizice in vederea rambursarii creditelor obtinute de la alte banci sau de la BCR, cu posibilitatea suplimentarii sumei, in functie de veniturile realizate, a precizat purtatorul de cuvant al bancii, Cornel Cojocaru.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.