Sedinta bursiera de miercuri a adus corectii generalizate pe piata bursiera, atat pe segmentul principal, cat si pe segmentul Rasdaq. Desigur, au existat si emitenti care au consemnat cresteri, unele de peste 5-6% chiar, insa imaginea de ansamblu a fost una de piata in scadere, volumele de tranzactionare cele mai ridicate fiind inregistrate de catre emitentii in scadere.
Toti cei patru indici ai pietei au inchis ziua cu scaderi de peste 1,6%. Deprecierea cea mai ampla a fost cea a ROTX (±1,99%). Indicele sectorial BET-FI a scazut cu 1,67%, iar in cadrul segmentului acestuia cel mai mult s-a depreciat SIF4 Muntenia (-3,39%). Este remarcata de mai multa vreme aceasta situatie in care pe parcursul zilelor de crestere SIF4 si SIF3 cresc mai mult decat media sectorului, iar in cele de scadere SIF4 consemneaza deprecieri mai consistente, nu insa si SIF3, pentru ca in cazul sau vanzatorii sunt inca redusi la numar ca urmare a nesigurantei pe care a creat-o in randul investitorilor contestarea in instanta a majorarii de capital social.

Lichiditatea tranzactiilor a mai scazut, dar ramane la nivelul mediei zilnice pentru ultimele 30 de sedinte.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.