Angrosistii, constructorii, agentii imobiliari, transportatorii si intermediarii financiari au generat cea mai consistenta parte din profitul IMM-urilor.

Volumul mediu al profitului companiilor din regiunea Bucuresti-Ilfov, dublu fata de media nationala si de patru ori mai mare decat cel al firmelor din Moldova.

In regiunea Bucuresti-Ilfov se constata si cea mai ridicata productivitate a muncii (217,4 mii lei), comparativ cu 88,5 mii lei in vest si cu media nationala de 121,9 mii lei.

Cele mai profitabile microintreprinderi (cu 0-9 angajati) isi desfasoara activitatea in domeniile: intermedieri financiare, comert cu ridicata, activitati de servicii prestate intreprinderilor, comert cu amanuntul, tranzactii imobiliare, constructii, transporturi terestre, informatica si activitati conexe, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, comercializarea carburantilor, sanatate si asistenta sociala, se arata in Cartea Alba a IMM-urilor pe 2007, elaborata de Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania.

Printre activitatile CAEN pentru microintreprinderi cel mai putin profitabile se numara, in acest moment, transporturile aeriene, industria de prelucrare a titeiului, captarea si distributia apei si serviciile din gospodariile private.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.