Investitorii istraelieni si spanioli sunt pe departe, cei mai interesati de piata imobiliara din Romania, iar acest lucru este confirmat de cifre. Conform datelor furnizate de Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, la noi in tara sunt prezente peste 2.500 de companii cu capital israelian. Daca primii cumpara si se apuca de treaba rapid, spaniolii sunt mai rabdatori cu demararea proiectelor. Piata imobiliara romaneasca inregistreaza un aflux de investitori israelieni si spanioli, care au sesizat rata mare de profit obtinut atat din tranzactiile cu terenuri, cat si din proiectele rezidentiale destinate in special clasei de mijloc.

Directii de mers

Capitalul spaniol si israelian se directioneaza si catre terenurile pretabile pentru constructia parcurilor logistice. Acestea in mod obligatoriu trebuie sa aiba suprafete mari, zeci de hectare si sa fie amplasate la maximum 40 km de Bucuresti. De asemenea, acesti investitori sunt interesati sa achizitioneze si apartamente in imobile noi, aflate in diferite faze de excutie, de la cele de pe planseta, pana la cele aproape finalizate. Valul de investitori spanioli, intrati in ultimul an pe piata imobiliara locala, ameninta, in prezent, suprematia investitorilor romani, israelieni, austrieci si britanici.

Cea mai recenta tranzactie de acest fel a fost realizata de curand in Capitala, unde o companie imobiliara spaniola a investit 3,1 milioane de euro pentru cumpararea unui imobil cu 18 apartamente aflat in stadiul de constructie. Spaniolii au achizitionat un teren de 13 hectare pe bulevardul Ghencea, pe care vor construi un proiect rezidential ce va implica o investitie de peste 300 milioane de euro. Tot in sectorul 6, pe terenul fostelor fabrici Tricodava si Frigocom o companie imobiliara spaniola va investi aceasi suma de 300 milioane de euro, in 3500 de apartamente. Pe un terenu din Regie, va fi construit ansamblul Orhideelor, cu 800 de apartamente, iar in Titan va fi dezvoltat Residencia Vivendi, cu 1.400 de apartamente. Investitiile au capital spaniol si se ridica la 200 milioane de euro.

Marii jucatori iberici si-au accelerat planurile pentru Romania, care aduce randamente de pana la sase ori mai mari decat cele din Peninsula.

si israelienii joaca deja foarte tare. Recent un grup de investitori au anuntat un proiect rezidential la Ploiesti in valoare de 500 milioane de euro, iar la sfarsitul anului trecut a fost lansat proiectul Cotroceni Park, un mall de 300 milioane de euro ce va fi construit in sectorul 6. Un alt mare grup imobiliar din Israel a anuntat la sfarsitul anului trecut investitii de un miliard de euro in pietele imobiliare de la Bucuresti si Budapesta. Investitorii israelieni au ales Iasul pentru 3 proiecte rezidentiale care s-au bucurat de un real succes, Green Park, Dream Village si Copou Bellevue si au necesitat o investitie de 300 milioane de euro. Israelienii au mai anuntat intentia de a investi alaturi de britanici si turci, in centrul comercial care se va construi in locul Casei Radio. Aceasi investitori din Israel care au cumparat Hotelul Bucuresti, au anuntat recent ca vizeaza constructia de mall-uri in orasele Bacau, Iasi si Miercurea-Ciuc, cu o investitie totala de 200 milioane de euro.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.