Compania de servicii financiare a Grupului Rompetrol, IFN FinGroup Credit, a carei actionar majoritar este omul de afaceri Dinu Patriciu, intentioneaza sa achizitioneze societatea de brokeraj UniCredit Securities, scoasa la vanzare de Unicredit Group la inceputul anului 2007

Patriciu negociaza preluarea UniCredit Securities Societatea a fost scoasa la vanzare, la inceputul anului 2007, ca urmare a fuziunii dintre Unicredit, HVB Bank si Banca Tiriac.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) va analiza documentatia trimisa de Rompetrol Financial Group pentru achizitia societatii de brokeraj, urmand sa se pronunte in termenul legal.

"Detinerea unei societati de brokeraj care are un standard de executie de nivel international va facilita indeplinirea obiectivelor Rompetrol, adaugandu-se astfel celorlalte planuri care pregatesc intrarea companiei pe piata de capital internationala", se arata in comunicatul Rompetrol.

Potrivit documentului citat, Grupul Rompetrol are deja trei societati listate pe piata de capital din Romania, respectiv Rompetrol Well Services (PTR), Vega (Vega) si Rompetrol Rafinare (RRC).


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.