Allianz-Tiriac a consemnat, in 2004, un volum de prime brute subscrise de 169 milioane de euro, in crestere cu 29% fata de rezultatul inregistrat in 2002, de 131 milioane de euro. Pe segmentul asigurarilor de viata, acest indicator s-a mentinut la valoarea din 2003, de trei milioane de euro. In 2002, Allianz a raportat prime brute subscrise de 93 milioane de euro.

Profitul obtinut de compania de asigurari dupa deducerea taxelor si inainte de amortizare a fost, anul trecut, de 10 milioane euro, in scadere fata de nivelul atins in 2003, de 14 milioane de euro. Numarul de angajati a inregistrat, in 2004, un avans de la 1.332 la 1.598. Structura actionariatului a ramas neschimbata. Firma germana Allianz AG detine 51,62% din capitalul social, iar Vesanio Trading Ltd. controleaza 44,01% din actiuni.

Allianz-Tiriac Asigurari si-a majorat capitalul social, la inceputul acestui an, cu 34,4 miliarde de lei, pina la 304,708 miliarde de lei, prin reinvestirea unei parti a profitului net obtinut in anul 2003. Valoarea nominala a actiunilor companiei a fost majorata de la 2,75 milioane de lei la 3,1 milioane de lei pe actiune.

Compania ofera asigurari cu componenta investitionala, tip unit-linked, cunoscute sub numele de marca Aliat, produse de protectie si economisire - asigurari mixte de viata cu capitalizare (Partener), respectiv polite de asigurare de renta pentru studii si dota pentru casatorie (Start), asigurarea temporara de viata si asigurari de grup.

Allianz-Tiriac isi desfasoara activitatea prin intermediul unei retele de 160 de unitati teritoriale.
Compania face parte din grupul Allianz - cel mai mare grup de asigurari din Europa. De asemenea, Allianz este cel mai important grup international de asigurari din zona Central si Est-Europeana, detinand o cota de piata regionala de aproximativ 11%. Grupul Allianz AG este prezent in Romania din anul 2000, cand a cumparat un pachet de 51,6% din actiunile societatii Asigurari Ion Tiriac. Dupa tranzactie, societatea si-a schimbat denumirea in Allianz-Tiriac Asigurari.

Grupul german de servicii financiare Allianz AG a obtinut anul trecut un profit net de 2,2 miliarde de euro, in urcare cu 16,4% fata de 2003, cand a fost inregistrat un profit net de 1,9 miliarde de euro.
Valoarea primelor brute subscrise a fost, anul trecut, de 57,1 miliarde de euro, iar nivelul primelor incasate a ajuns la 56,7 miliarde de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.