Business 9 Iulie 2007 00:24
Evolutia pozitiva a continuat si in perioada recent incheiata, principalii indici bursieri atingand noi maxime istorice. De aceasta data insa cresterea indicelui BET a fost superioara celei pe BET-FI, cu 3,56% fata de 0,06%. Cele mai recente maxime istorice s-au inregistrat joi, 10.172,64 de puncte pentru BET si 88.127,40 de puncte pentru BET-FI.

Volumele de tranzactionare inregistrate sunt in crestere cu 16% comparativ cu perioada anterioara, media zilnica ajungand la 76,46 mil. RON.

Joi, 5 iulie, membrii proiectului Constanta-Trieste s-au intrunit pentru discutii premergatoare acordului de constituire a companiei ce va dezvolta proiectul de constructie a oleoductului paneuropean, PEOP. Romania va desemna probabil ca reprezentanti companiile Conpet (COTE) si Oil Terminal (OIL). Pe fondul acestei stiri, cotatia actiunilor OIL s-a apreciat cu 73%, fiind primul loc in topul cresterilor.

Actionarul majoritar al Alro Slatina (ALR), Marco Industry BV, si-a schimbat denumirea in Vitmetco BV. Acesta intentioneaza sa deruleze o oferta initiala globala a actiunilor sale pe bursa de la Londra. Cresterea pretului de aproape 23% se datoreaza speculatiilor conform carora banii atrasi de grup vor finanta si Alro, eventual printr-o majorare de capital, avand in vedere ca producatorul roman de aluminiu doreste sa-si construiasca o termocentrala pentru a ajunge la independenta energetica.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.