Majoritatea bancilor importante din Romania acorda credite si pentru romanii care au contracte de munca legalizate in strainatate. Printre ele se regasesc BCR, Bancpost, Banca Romaneasca, Piraeus Bank, OTP Bank, BRD, Banca Transilvania.

Romanii care muncesc afara pot lua de la bancile din Romania un credit destinat cumpararii unei locuinte sau pentru construirea, modernizarea, extinderea locuintei sau a casei de vacanta. Pentru a obtine un credit, solicitantul trebuie sa aiba un contract de munca legalizat si un venit net minim de cel putin 1.000 de euro pe luna. In ceea ce priveste actele necesare pentru intocmirea dosarului de creditare, este nevoie de o copie dupa cartea de identitate din Romania si dupa cea emisa de autoritatile din tara in care solicitantul lucreaza, de o copie dupa permisul de sedere (trebuie sa fie valabil minimum trei luni, in momentul aplicarii), de o copie dupa permisul de munca si dupa certificatul de casatorie/divort (daca este cazul) si, nu in ultimul rind, de o cerere de credit.

Dosarul trebuie sa mai contina o scrisoare de recomandare de la locul de munca, o copie a contractului de munca (care trebuie sa fie tradusa si legalizata), o copie a fluturasului de salariu emisa de angajator pentru ultimele trei luni, copia declaratiei privind veniturile sub forma de salarii din strainatate (fisa fiscala), copie a dovezii de plata a impozitului in tara si copia Codului fiscal emisa de catre oficiul fiscal din tara respectiva