Business 7 Iulie 2007 23:43
News Corp, gigantul media controlat de Robert Murdoch, va achizitiona, dupa doua luni de negocieri, editorul WSJ, compania Dow Jones, pentru suma de 5 miliarde de dolari, un anunt oficial in acest sens fiind asteptat in cursul saptamanii viitoare, informeaza Brandrepublic.com.

Murdoch este noul proprietar al Wall-Street Journal Brandrepublic.com citeaza un articol din The Business, scris de Andrew Neil, apropiat al News Corp, care spune ca tranzactia include o intelegere prin care Rupert Murdoch garanteaza independenta editoriala a publicatiei WSJ. Aceeasi intelegere stipuleaza ca News Corp are dreptul de a angaja si concedia jurnalisti numai cu aprobarea unui comitet independent format din cinci persoane angajate ale Dow Jones.

Rupert Murdoch a anuntat, la inceputul lunii mai, ca vrea sa cumpere Dow Jones si ca ofera 60 de dolari pentru o actiune, cotata la 36 de dolari, valoarea totala a tranzactiei ridicandu-se la 5 miliarde de dolari.

Dupa anuntul lui Murdoch, familia Bancroft, care controleaza cea mai mare partea a actiunilor Dow Jones, nu s-a aratat de acord, si a facut demersuri pentru a bloca vanzarea. O parte dintre angajatii WSJ au protestat fata de comentariile lui Murdoch referitoare la marimea articolelor. El a declarat ca citeste rar un material intreg din WSJ deoarece sunt prea lungi si ca, in general, este frustrat de articolele lungi.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.