In opinia lui Vosganian principalele sectoare care au dus la cresterea produsul intern brut (PIB), in primul trimestru din 2007, cu 6% au fost industria (7,8%) si constructiile (30,7%), in special urmare a cererii pentru investitii.

"Rezultatele directe ale activitatii economice - ilustrate de valoarea adaugata bruta - evidentiaza cresterea din trimestrul I de 8,1% ca fiind cea mai ridicata din istoria recenta a Romaniei. Investitiile au crescut cu 17,2% in conditiile unei rate de investitie de peste 18% din PIB, iar lucrarile de constructii noi au inregistrat o crestere cu 28,4%", spus ministrul.

Institutul National de Statistica (INS) a estimat o crestere in termeni reali cu 6% PIB in primul trimestru la 68,498 miliarde lei (20,26 miliarde euro). Cresterea produsului intern brut din primele trei luni ale acestui an a fost mai temperata fata de cea de 6,9% din perioada similara a anului trecut. Cauza temperarii cresterii economice din primul trimestru a fost scaderea incasarilor din impozitele nete pe produs cu 7,8% ca urmare a incasarilor mai slabe din TVA.