Business 6 Iulie 2007 00:42
Majorarea pensiilor decisa de Romania nu va afecta perspectiva ratingul de credit al statului roman, reprezentand doar o confirmare a ingrijorarilor legate de politicile fiscale ce au dus la modificarea pesrpectivei decisa in luna aprilie, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Majorarea pensiilor nu va afecta perspectiva de rating a Romaniei Un analist al Standard & Poor's, Remy Salters, a declarat intr-un interviu acordat Reuters ca planurile guvernului de a majora aproape de doua ori pensiile in urmatorii doi ani sporesc riscurile legate de o deteriorare rapida a stabilitatii economiei romanesti.

insa atunci cand a fost intrebat daca aceasta decizie ar putea avea drept consecinta scaderea perspectivei ratingului de tara al Romaniei, Salter a spus "Nu".

"Aceste riscuri au fost luate deja in calcul atunci cand am luat decizia de modificare a perspectivei ratingului, in aprilie, reprezentand cauza acelei deteriorari. Aceste riscuri actioneaza pe termen scurt", a adaugat Salters.

"Pe termen lung, credem in continuare ca tendita asociata evoultiei ratingului Romaniei este de urcare, multumita integrarii in Uniunea Europeana si continuarii reformelor structurale".


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.