Business 5 Iulie 2007 00:42
Canicula din ultimele saptamani a creat populatiei, indiferent de varsta, foarte multe probleme de sanatate, cei mai multi mergand imediat la controale medicale pentru a verifica in ce masura caldura le afecteaza starea sanatatii.

Canicula impulsioneaza businessul centrelor medicale Medcenter a inregistrat in luna iunie a acestui an o crestere cu 30% a solicitarilor de analize si consultatii la centrele medicale proprii fata de perioada similara a anului trecut. Reprezentantii companiei pun aceasta crestere in principal pe nevoile medicale aparute din cauza caniculei.

Cele mai mari cresteri au fost inregistrare in orasele Bucuresti si Buzau (aproximativ 35% fata de luna iunie 2006). In Iasi, Baia Mare si Cluj cresterea vizitelor a crescut cu un procent de 25%, iar in Focsani si Braila centrele Medcenter au inregistrat 20% mai multe consultatii si teste de laborator, specialitatile cele mai cerute fiind cardiologia si neurologia.

Astfel, in luna iunie a acestui an s-au efectuat in jur de 8.100 de consultatii si peste 320.000 de analize de laborator fata de perioada similara a anului trecut cand s-au efectuat cca 6.100 de consultatii si aproximativ 230.000 de analize de laborator.

“Cele mai multe solicitari au venit din partea persoanelor peste 50 de ani insa la Buzau am avut cazuri si de tineri in jurul varstei de 25 - 30 de ani care prezentau ameteli si stari de lesin din cauza caldurii. Am mers foarte mult pe preventie si pe educarea pacientilor astfel incat sa-si ia singuri primele masuri pentru a nu fi afectati de temperaturile marite. In cazul in care se impunea, am recurs si la o modificare a tratamentelor deja aplicate bolnavului”, ne-a declarat Anton Gabriela, medic specialist medicina interna la Medcenter.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.