Business 5 Iulie 2007 00:17
Sint banci in Romania care nu mai au restrictii in ceea ce priveste virsta pe care o va avea contractantul de credit la scadenta imprumutului.

Desi pare paradoxal, la 85 de ani mai puteti plati inca rate la creditul pentru locuinta

Si dupa 80 de ani aveti toate sansele sa mai platiti inca rate la banci. Asta daca alegeti sa va faceti un credit ipotecar la o virsta nu chiar frageda. De la caz la caz, limita impusa de banci pentru virsta maxima a imprumutatului la scadenta creditului a ajuns la 60, 65, 70 sau chiar 85 de ani. Mai mult, BCR nu are nici un fel de impunere in acest sens. Banca solicita doar ca virsta solicitantului de credit sa nu treaca de 65 de ani in momentul semnarii contractului de finantare.

Dar si aceasta regula poate fi ignorata. „Pentru creditele care sint garantate cu depozite colaterale, titluri de stat, certificate de depozit, se pot acorda credite fara restrictie de virsta la acordare si fara a se calcula o capacitate de rambursare pe baza de venituri“, ne-au spus reprezentantii bancii. Tot la BCR mai exista si o alta varianta, ce-i drept ceva mai costisitoare. „Nu exista o restrictie de virsta, atit timp cit clientul are o asigurare de viata pentru toata perioada creditului, cesionata in favoarea bancii“, spun cei de la BCR. Numai ca o polita de asigurare de viata incheiata, spre exemplu, la 65 de ani poate costa citeva mii de euro pe an.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.