Business 4 Iulie 2007 11:44
Magnatul mexican Carlos Slim Helu a devenit cel mai bogat om din lume, averea sa estimata in acest moment la 67,8 miliarde dolari, depasind-o pe cea a lui Bill Gates, relateaza presa internationala.

Aprecierea, in ultimele trei luni, cu 27% a actiunilor grupului America Movil, cel mai mare operator de telefonie mobila din America Latina, controlat de Slim Helu, a crescut averea acestuia cu 8,6 miliarde dolari peste cea a lui Bill Gates, a declarat Eduardo Garcia, fondatorul unei importante publicatii financiare online, Sentido Comun.

Acesta mai estimeaza ca averea lui Slim Helu si a familiei sale reprezinta aproximativ 8% din produsul intern brut al Mexicului. Pentru ca averea lui Gates sa se ridice la 8% din PIB-ul Statelor Unite, ar trebuie sa totalizeze peste 1.300 miliarde de dolari, de 17 ori decat detine in prezent.

Garcia a precizat ca in acest moment averea lui Bill Gates se ridica la 59,2 miliarde dolari.

Analistii Forbes raportau, in urma cu cateva luni, ca Slim l-a depasit pe miliardarul Warren Buffet, ocupantul locului secund in clasamentul mondial al averilor, ramanand insa in urma lui Bill Gates.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.