Business 3 Iulie 2007 01:04
De la inceputul anului, Indicele Fondurilor Mutuale s-a majorat cu 8,45%.

Randamentul fondurilor mutuale in saptamina care a trecut a fost unul foarte bun, de 2,14%. Acest fapt face ca, de la inceputul anului, Indicele Fondurilor Mutuale (IFM) sa creasca cu 8,45%. Cu alte cuvinte, randamentul fondurilor mutuale, dupa primele sase luni ale anului, este mai mare decit dobinda bancara care s-ar fi putut obtine de la un depozit intr-un an.

Fondurile de actiuni au avut cea mai buna crestere in acest an, randamentul lor trecind in unele cazuri de 25%. Cel mai bine s-au miscat titlurile fondului pe actiuni Napoca, cu un randament de 26,36%, urmate de titlurile Omninvest, cu o crestere de 25,32%, si Active Dinamic, cu 25,15%. Cele mai mici randamente s-au obtinut pe unitatile fondurilor Premio (2,19%), BT Index (6,18%) si Raiffeisen Prosper (6,43%).

„Randamentele mari ale fondurilor de actiuni se datoreaza evolutiei bune a BVB din ultima perioada. De obicei, fondurile pe actiuni inregistreaza cele mai bune cresteri dintre fondurile mutuale, dar au si cel mai mare grad de risc, din cauza expunerii mari pe piata de capital“, afirma Iulian Panait, presedintele firmei de consultanta financiara KTD Invest.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.