Business 3 Iulie 2007 00:39
Prima sedinta bursiera a saptamanii, lunii si trimestrului a adus din nou cresteri importante pentru principalele companii tranzactionate. Sectorul SIF-urilor si cel al companiilor petroliere s-au situat in prim-plan.

In interiorul sectorului SIF-urilor am avut cresteri impetuoase la inceputul si mijlocul sedintei pe patru dintre cele cinci SIF-uri. Pana la final insa presiunea la vanzare a devenit mai puternica si ca atare cotatiile au batut in retragere, dar au ramas in teritoriu pozitiv. Singurul care a facut nota discordanta a fost SIF3 Transilvania, pentru care inca de la deschiderea zilei evolutia a fost negativa.

Pretul s-a mentinut in scadere pe parcursul intregii sedinte de tranzactionare, panta descendenta accentuandu-se chiar catre final. Acesta este motivul pentru care aprecierea afisata de indicele BET-FI a fost de doar 0,77%.

Cresterea accentuata a cotatiei SIF3 din ultima perioada, dupa care a intervenit corectia de luni, s-a datorat in principal celor care si-au cedat detinerile in perioada ulterioara datei de inregistrare, mizand pe finalizarea procesului de majorare a capitalului social.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.