Business 2 Iulie 2007 00:57
Guvernul stringe cureaua ministerelor taindu-le cheltuielile pe bunuri si servicii.
Bugetele mai multor institutii, cum ar fi Ministerul Internelor si Ministerul Economiei si Finantelor, au fost diminuate la rectificare cu 353,4 milioane de lei, echivalentul sumelor retinute pentru asigurarea unei executii bugetare prudente, in principal din cheltuielile pentru bunuri si servicii. Ordonanta privind prima rectificare a bugetului din acest an, aprobata joi de Guvern in sedinta speciala, prevede ca bugetele mai multor institutii vor fi diminuate cu sumele retinute la capitolele de cheltuieli „bunuri si servicii“ si „active nefinanciare“.

Cea mai mare reducere este la bugetul Ministerului Internelor si Reformei Administrative, in valoare de 93,6 milioane de lei. Reduceri semnificative au mai fost operate la Ministerul Economiei si Finantelor - 34,43 milioane de lei, Ministerul Sanatatii Publice - 30,84 milioane de lei, Ministerul Justitiei - 23,9 milioane de lei, Ministerul Afacerilor Externe - 21,04 milioane de lei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.