Valoarea actiunilor detinute la Fondul Proprietatea va fi cunoscuta de abia intr-un an, cat este estimat sa dureze procesul de evaluare a activelor Fondului si listarea la bursa.

Procesul de evaluare a activelor Fondului Proprietatea, anterior listarii pe piata de capital, va dura intre trei si cinci luni, urmand sa cuprinda 30-40 de companii mari, dar nu si pe cele unde participatiile detinute sunt mici, potrivit presedintelui Consiliului de Supraveghere al Fondului, Alexandru Paunescu.

Astfel, actiunile vor putea fi listate la Bursa de Valori Bucuresti in termen de zece luni pana la un an de la momentul aprobarii ordonantei care modifica legislatia privind Fondul. "Caietul de sarcini pentru selectarea evaluatorului este finalizat. Anuntul pentru licitatie va fi publicat in doua-trei saptamani", a spus Paunescu.

Fondul detine participatii la companii mari, cu multe filiale, pentru care evaluarea nu poate fi facuta in mai putin de doua-trei luni, a spus Paunescu. El a mentionat ca Fondul are si participatii cu ponderi mici in capitalul social al unor firme primite de la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, care nu vor fi incluse in evaluare, in conditiile in care reprezinta procente reduse din capitalul Fondului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.