Directorul Fondului Monetar de Investitii, Rodrigo de Rato, a anuntat ca va renunta in aceasta toamna la functia pe care o detine, cu doi ani inainte de a-si termina mandatul.

Demisia sa va veni la doar cateva luni dupa ce si seful Bancii Mondiale a fost nevoit sa demisioneze din cauza unui scandal in care a fost implicat.

Rodrigo de Rato, fost ministru de finante al Spaniei, a invocat motive personale pentru aceasta decizie care-i va pune pe liderii europeni in situatia de a gasi cat mai rapid o persoana pentru functia de sef al FMI.

„Situatia mea familiala si responsabilitatile, in special legate de educatia copiilor mei, sunt motivele pentru care renunt mai repede decat era de asteptat la mandatul de la FMI”, spune Rodrigo de Rato. Acesta a anuntat deja ca ultima intrunire importanta a oficialilor FMI la care va participa va fi cea de la Washington, din octombrie.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.