Tribunalul Brasov a admis, ieri, cererea companiei Cocor Bucuresti privind anularea hotararii de majorare a capitalului social al SIF Transilvania.

Societatea financiara a declarat recurs impotriva acestei sentinte, pe care o considera nelegala, si a cerut suspendarea actiunilor de la tranzactionare.

Tribunalul Brasov a admis cererea companiei Cocor Bucuresti privind anularea hotararii de majorare a capitalului social al SIF Transilvania, si a suspendat executarea deciziei pana la solutionarea definitiva a cererii. SIF Transilvania a declarat recurs impotriva acestei sentinte, pe care o considera nelegala, si a cerut suspendarea actiunilor de la tranzactionare, pentru a proteja investitorii - au declarat reprezentantii societatii.

Bursa de Valori Bucuresti a suspendat dupa ora 10 tranzactiile cu titlurile SIF Transilvania, actiunile societatii fiind, la momentul suspendarii, in crestere cu 1,11%, pe un rulaj redus, de circa 226.000 lei.
Tribunalul Brasov a dispus, miercuri, amanarea solutionarii cererii companiei Cocor Bucuresti privind anularea rezultatelor financiare aferente anului trecut ale SIF Transilvania, pentru jumatatea lunii septembrie. Firma Cocor a solicitat, pe 22 iunie, Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) sa anuleze decizia prin care institutia a aprobat majorarea de capital la SIF Transilvania, decisa de AGA in luna aprilie. CNVM a aprobat, la 18 mai, modificarile actului constitutiv al SIF Transilvania ca urmare a majorarii capitalului social si prospectul simplificat de emisiune, dupa ce societatea de investitii a solicitat avizul institutiei.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.