Sase banci au produse dedicate cuplurilor formate din persoane care nu sint casatorite.
Alpha Bank, UniCredit Tiriac, Banca Romaneasca, Bancpost, BCR si ING Bank au in portofoliu credite pentru concubini. Alpha Bank si Bancpost ofera doua modalitati posibile pentru achizitia de catre concubini a unei locuinte prin credit bancar. O prima varianta este aceea ca ambii parteneri de viata sa contracteze credit ipotecar individual in functie de veniturile proprii. In aceasta situatie banca ofera facilitatea de a considera garantie pentru ambele credite proprietatea viitoare (atit cit poate acoperi valoarea evaluata a imobilului).

De aici rezulta coproprietatea partenerilor asupra imobilului. In ceea ce priveste plata taxelor de evaluare si notariale, banca lasa la latitudinea partenerilor sarcina achitarii acestora. A doua varianta consta in solicitarea unui credit ipotecar de catre unul dintre partenerii de viata, iar celalalt va fi codebitor. Atit solicitantul, cit si codebitorul (care participa cu veniturile sale in stabilirea eligibilitatii si a valorii creditului) vor deveni coproprietarii imobilului achizitionat.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.