Pentru garsonierele confort 3 este aproape imposibil sa se obtina un credit.
Proprietarii de locuinte confort 3 isi vind tot mai greu locuintele din cauza restrictiilor impuse de banci si evaluatori. Unul dintre criteriile importante pentru care o banca acorda un credit imobiliar este vandabilitatea proprietatii ce urmeaza sa fie achizitionata.

Bancile insa au anumite reguli stricte si impun interdictii de finantare pentru anumite achizitii. Spre exemplu, sint institutii financiare care nu acorda credite la garsonierele confort 3, cu suprafete de 14, 16 sau 18 mp. „Cind vine expertul evaluator se fac masuratori ferme. Bancile nu acorda finantare pentru garsonierele confort 3, sub 20 mp. Acestea sint garsonierele care provin din fostele camine ceausiste si se vind foarte bine pentru ca sint pentru orice buzunar, dar nu se vind cu credit. Majoritatea sint fara gaze si se vind la 30-35.000 de euro. Cele cu gaze costa 40.000 de euro. Oamenii string acesti bani pentru a le cumpara, pentru ca nu primesc creditare”, spune Nicu Blaj, director la agentia imobiliara Casa Secolului 20.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.