Sedinta bursiera de marti a adus evolutii extrem de importante in cadrul sectorului financiar. Bancile si SIF-urile au consemnat cresteri spectaculoase inca de la deschiderea pietei, semnaland faptul ca in piata au intrat capitaluri importante, cel mai probabil din partea investitorilor straini.
Valoarea cumulata a tranzactiilor a depasit 42,5 milioane de euro, din care 37,2 milioane de euro pe piata principala si 5,2 milioane de euro pe piata Rasdaq. Toti cei patru indici ai pietei au inchis ziua in crestere, subliniind o data in plus faptul ca societatile din domeniul financiar domina componenta tuturor indicilor bursieri de la Bucuresti.

Cel mai mult s-a apreciat BET, care a castigat 2,33%, in vreme ce cresterea cea mai "modesta" a apartinut lui BET-FI (±1,19%). In topul celor mai tranzactionati emitenti s-au clasat SIF-urile, alaturi de care, de data aceasta, s-a strecurat si Banca Transilvania. Societatea care a dat tonul la cresteri a fost BRD-GSG, pretul actiunilor emise de aceasta fiind "pe verde" inca din primul moment de la deschiderea sedintei de tranzactionare.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.