Site-urile se specializeaza pe domenii de activitate pentru a atrage 'clienti'.

Internetul a fost invadat in ultimii ani de site-urile specializate in recrutarea de salariati. Folositoare persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca, 'anunturile online' devin din ce in ce mai profitabile pentru cei care le detin. In incercarea de a acapara cat mai mult din piata, multe firme deschid site-uri cu trimitere directa la locurile de munca dintr-un anumit domeniu.

Recrutarea online a devenit o afacere foarte buna pentru cei care au avut initiativa de a deschide site-uri specializate in gasirea de locuri de munca. Anual, in acest business se invart in medie 5-6 milioane de euro, iar cifra este in crestere. Banii nu vin atat din taxele percepute companiilor care isi posteaza locurile de munca disponibile pe aceste site-uri, cat din vanzarea de publicitate. Cu cat un site are mai multi vizitatori, cu atat profitul este mai mare.

Portite noi

In general, candidatii care se inscriu pe aceste site-uri de recrutare fac parte din randul celor care au pana in 40 de ani. Majoritatea aplicantilor insa sunt persoane cu varste intre 18 si 25 de ani. Patru din cinci tineri sustin ca atunci cand sunt in cautarea unui loc de munca apeleaza la Internet. Ei fac acest lucru gasind ca este o modalitate mult mai simpla de a intra in posesia informatiilor legate de un posibil job. Cu toate acestea, spun ca si-ar dori foarte mult sa existe o specializare a site-urilor, in acest mod fiindu-le mai simplu de identificat postul care ii intereseaza.

Din cauza necesitatii de specializare a site-urilor, dar si in urma dorintei jucatorilor din domeniu de a identifica noi nise care ii pot ajuta sa acapareze �bucati� din piata muncii s-a ajuns la infiintarea de sectiuni de Internet specializate pe anumite domenii de activitate. In urma studiilor s-a vazut ca exista nise pe sectorul IT, dar si financiar-bancar sau constructii. In plus, studentii reprezinta una dintre categoriile cele mai active, ei avand posibilitatea de a accesa un site care se adreseaza doar lor. Nici joburile in strainatate nu au fost neglijate, existand o oferta foarte larga care se incadreaza in aceasta categorie.

Avantaje

Accesarea job-site-urilor este foarte usoara. Plecand de la motoare de cautare romanesti, avand cuvinte-cheie ca munca, job sau angajare se poate ajunge la zeci sau chiar sute de astfel de sectiuni. Site-urile specializate pe domenii de activitate vin mai ales in sprijinul celui care se afla in cautarea unui anumit loc de munca. Acesta stie in mod clar ca il intereseaza un post intr-o banca, de exemplu. Prin urmare, ii va fi mult mai simplu sa-si posteze CV-ul pe un astfel de site care se adreseaza doar celor care doresc sa lucreze in sistemul financiar-bancar. In plus, poate accesa toate posturile disponibile postate de banci aici si poate aplica pentru unul dintre ele.

Pe langa posibilitatea de a accesa doar acele joburi care intereseaza in mod direct, mai exista si avantajul unor servicii adiacente. Site-urile specializate pe domenii ofera si sfaturi, articole sau link-uri utile care pot veni in sprijinul candidatului. In plus, navigarea este mult mai usoara. Studiile de piata arata ca la ora actuala Internetul ramane cea mai uzitata modalitate de cautare a unui loc de munca.


Despre autor:

Saptamana Finaciara

Sursa: Saptamana Finaciara


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.