Firmele cu restante bugetare care primesc somatii de plata sunt "alese" zilnic cu ajutorul unui program de calculator special.

Verificarea fiselor analitice de la administratiile financiare, o data la sase luni, fereste firmele de probleme.

Rambursarile de TVA se fac la zi in sectoarele 1 si 2 ale Capitalei, iar pentru sectoarele 3 si 6 se fac la nivelul inceputului de an.

Societatile restantiere la plata taxei pe valoarea adaugata sunt din ce in ce mai prompt taxate de catre
administratiile financiare. Tot mai multe companii se plang ca se trezesc peste noapte cu conturile blocate din cauza acestor restante si acuza Fiscul ca nu-i avertizeaza in prealabil. In schimb, reprezentantii Fiscului se apara si spun ca vinovati sunt administratorii firmelor care uita sa-si verifice fisele analitice pentru a face eventualele reglaje financiare care se impun. "Acest reglaj presupune verificarea daca toate declaratiile si deconturile sunt inregistrate la Fisc, daca declaratiile corespund cu cele inscrise in fisele analitice si daca toate platile efectuate sunt inscrise in fise", spune Cristian Nicolae Stoina, directorul executiv al Directiei Generale a Finantelor Publice Bucuresti (DGFPB).


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.