Banca de investitii cu sediul la Praga Wood&Company, prima societate de brokeraj straina care va activa direct pe Bursa de Valori Bucuresti, a vandut jumatate din actiunile sale celei mai mari banci de investitii islandeze Straumur, intr-o tranzactie al carei pret nu a fost dezvaluit

Cea mai mare banca de investitii din Islanda vine la BVB Wood & Company, unul din liderii bancilor de investitii din zona central si est europeana, a anuntat ca parteneriatul cu Straumur ii va da posibilitatea unei expansiuni in pietele promitatoare din regiune.

Potrivit aranjamentului, ale carui detalii financiare nu sunt dezvaluite, islandezii vor achita pachetul de 50% din Wood atat in cash, cat si la schimb, cu actiunile proprii. Totodata, Straumur a negociat posibilitatea unei preluari complete a bancii de investitii Wood, dar nu mai devreme de 2011, anunta NewsIn.

Achizitia ii va da posibilitatea bancii de investitii Straumur sa se extinda la nivel international si sa isi mareasca veniturile din taxe si comisioane prin dezvoltarea afacerilor axate pe clienti.

Wood & Company este detinuta de patru parteneri care s-au angajat sa conduca, in continuare, banca, impreuna cu Straumur.

"Wood & Company este exceptional de bine pozitionata pe aceasta piata si este principalul punct de acces catre Europa Centrala si de Est.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.