Aprecierea leului creste valoarea portofoliilor de actiuni la Bursa de Valori Bucuresti. Capitalizarea pietei a atins, la inceputul acestei saptamani, un nou maxim de 25,66 miliarde de euro, in crestere cu aproape 20% fata de sfarsitul anului trecut.

Calculata in lei, valoarea de piata a Bursei a urcat in acest interval cu 12,6%.

Cresterea Bursei este amplificata de aprecierea leului fata de cele doua valute importante, astfel ca investitorii care au portofoliile denominate in valuta inregistreaza randamente superioare comparativ cu cele ale investitorilor autohtoni.

Fata de finele anului trecut, piata, la nivelul capitalizarii, a crescut cu 12,6%, insa aprecierea leului fata de dolar si euro a ridicat capitalizarea cu 19,8% daca raportam la euro, respectiv aproape 22% in cazul in care calculam capitalizarea bursiera in dolari.

Acest lucru atrage mai multi investitori straini pe piata de capital. De altfel, afluxul de capital strain s-a observat inca de la inceputul acestui an, cand ponderea investitiilor straine s-a situat in jurul a 40%, si asta in conditiile in care media anului trecut a fost de 30% din total.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.