Compania a anuntat construirea unei centrale pe gaze pe platforma rafinariei Petrobrazi.
Petrom, cea mai mare companie romaneasca, va intra pe piata de energie electrica dupa ce va construi, pe platforma rafinariei Petrobrazi Ploiesti, o termocentrala pe gaze, a anuntat ieri compania. Centrala va avea o capacitate de 860 MW, iar constructia ei, care necesita fonduri de 500 de milioane de euro, va incepe in 2008 si se va incheia in 2010.

Centrala va fi alimentata cu gaze naturale printr-o conducta apartinind companiei Transgaz. Circa 20% din capacitatea unitatii va fi utilizata pentru acoperirea consumului Petrom, atit in rafinarii, cit si pentru operatiunile de explorare si productie, iar diferenta va fi distribuita in sistemul national de electricitate. "Abordarea pietei energiei electrice intr-un astfel de context este pentru Petrom, unul dintre principalii producatori de gaze din Romania, o oportunitate deosebita.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.