Consultantii vor putea reprezenta companiile in relatia cu Fiscul.

Peste 3.000 de candidati care vor sa devina consultanti fiscali au sustinut duminica examenul de atestat organizat de Ministerul Finantelor, potrivit Realitatea TV. Cei care doresc sa sustina examenul trebuie sa aiba minimum cinci ani de experienta in domeniul financiar contabil si sa fie licentiati in economie. Nu exista un numar fix de posturi scoase la concurs, insa candidatii trebuie sa obtina minimum 80 de puncte din 100 posibile.

Primii candidati au inceput sa iasa din sala dupa 45 de minute de la inceperea examenului si au spus ca subiectele au fost mai usoare decit in celelalte sesiuni. In total, 80% dintre participanti au promovat examenul.
In sesiunea desfasurata in noiembrie anul trecut, rezultatele au fost de-a dreptul dezastruoase. Din peste 8.600 de candidati, doar 24 au reusit sa obtina certificatul de atestare. Organizatorii au sustinut ca rezultatul a fost cauzat de lipsa de pregatire a participantilor. In replica, cei care au candidat au spus ca nu s-a urmarit decit colectarea taxelor de participare la concurs si au reclamat faptul ca unele subiecte au fost gresit redactate.

La prima sesiune din acest an, desfasurata in luna martie, o mare parte dintre candidatii la primul examen au renuntat sa mai participe. S-au inscris aproape 1.800 de persoane, iar jumatate dintre ei au promovat examenul. Autoritatile au recunoscut atunci ca subiectele au fost destul de dificile, iar candidatii au reclamat faptul ca ele au acoperit domenii mult prea vaste.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.