Firma Musat & Asociatii a intermediat vanzarea pachetului majoritar de actiuni ale Electrica Muntenia Sud catre Enel, tranzactiia fiind estimata a treia ca valoare dupa vanzarea unor participatii detinute de statul roman la BCR si Petrom

Vanzarea Muntenia Sud, a treia mare tranzactie a statului roman "Am avut nenumarate sedinte de brainstorming cu reprezentantii investitorului. Am analizat toate detaliile tranzactiei pentru a asigura protectia drepturilor Enel, fara a pierde insa din vedere mentinerea competivitatii ofertei tehnice, tinand cont atat de faptul ca aceasta avea un procentaj insemnat in totalul punctajului, cat si de numarul mare de ofertanti", a precizat coordonatorul firmei de avocatura Musat & Asociatii, Gheorghe Musat.

Contractul de privatizare a Electrica Muntenia Sud, prin care Enel preia participatia majoritara a companiei, a fost semnat, ieri, la Palatul Victoria, in cadrul unei ceremonii la care au participat presedintele AVAS, Teodor Atanasiu, ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, si directorul executiv al Enel Romania, Matteo Codazzi.

Enel va cumpara direct de la Electrica 50% din actiuni, urmand sa efectueze o majorare de capital in urma careia va detine 67,5% din companie. intre data semnarii contractului si transferul dreptului de proprietate catre Enel, Electrica Muntenia Sud va avea o administrare interimara. Ulterior transferului de proprietate va fi aplicat un mecanism de ajustare a pretului de vanzare, care va reflecta diferenta dintre valoarea activului net al Electrica Muntenia Sud prevazuta in situatiile financiare la o data convenita conform contractului de privatizare si valoarea activelor de la data de 31 decembrie 2004.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.