Ford Motor intentioneaza sa cumpere Daewoo Craiova pentru a-si extinde capacitatea de productie necesara acoperirii cererii ridicate de pe piata europeana, a declarat directorul general al Ford Europe, John Fleming

Ford: Vrem sa cumparam Daewoo Craiova pentru a face fata cererii in Europa Fleming a spus ca Ford face tot mai greu fata cererii din Europa si are nevoie cat mai rapid de o capacitate suplimentara de productie. Ford a produs anul trecut 1,8 milioane de vehicule pe continent, cu 10% peste capacitatea fabricilor sale.

"Acest lucru nu mai poate continua pentru mult timp", a spus Fleming care a adaugat ca Ford are nevoie urgenta de o capacitate suplimentara de 150.000 de unitati pe an, capacitate care va fi extinsa la 200.000 de masini anual.

Vanzarile Daewoo Craiova au crescut cu 3%, pana la peste 7.500 de unitati in primele cinci luni ale anului, dupa ce in mai, producatorul a vandut cu 79% mai mult decat in luna a cincea din 2006, datorita programului "Rabla", au spus, citati de NewsIn, reprezentantii companiei.

In mai, producatorul craiovean a vandut pe piata interna 2.840 de automobile, cu 79% peste cele 1.584 comercializate in luna similara a anului trecut. Per total, in primele cinci luni ale anului curent s-au vandut 7.752 automobile Daewoo, cu 3% mai mult decat in perioada ianaurie - mai 2006, cand masinile produse in Oltenia isi gasisera 7.530 de clienti.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.