Dobinda nu este singurul element ce trebuie luat in calcul la alegerea unui depozit bancar.
De cele mai multe ori, bancile fac in asa fel incit scot in fata doar dobinda la depozite. Pentru a-ti face insa o idee generala asupra costurilor si eficientei unui depozit este nevoie de mai multi parametri.

Printre acestia - comisioane, tip de dobinda sau felul depozitului. Acesta poate fi constituit cu dobinda fixa sau variabila. Dobinda poate fi incasata, dupa optiune, in contul curent, contul de card, contul de depozit. Oricare ar fi tipul dobinzii, aceasta se poate plati lunar, in contul curent, trimestrial, la 1, 3, 6, 12, 18, 24, 36 de luni sau la scadenta. Cit despre alegerea valutei, un depozit poate fi constituit in orice moneda convertibila, insa cel mai frecvent in lei, euro sau dolari. In ultimul an, o data cu lansarea creditelor in franci elvetieni (CHF), bancile se intrec in oferte si pentru aceasta valuta. In prezent, cele mai avantajoase depozite sint cele in lei, avind rata dobinzii superioara ratei inflatiei, reducind deprecierea in timp a economiilor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.