Un numar de zece autospeciale ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Galati au participat, ieri, la stingerea unui incendiu aparut la o conducta magistrala cu gaz de cocs, care alimenteaza laminorul de semifabricate a combinatul Arcelor Mittal Galati.
Incendiul s-a produs in partea de nord a platformei siderurgice, la o conducta magistrala cu gaz de cocs, unde a aparut o fisura, iar la contactul cu aerul, gazul de cocs s-a autoaprins. Din fericire, nu s-au inregistrat victime, numai unul din pompieri a fost ranit usor, fiind lovit de un stut de apa.

Martorii oculari afirma ca flacara ce inconjura conducta cu gaz de cocs, ce are diametrul de 1.200 mm, se ridica la peste 10-15 metri inaltime. Pericolul era reprezentat si de faptul ca in apropierea ei se mai aflau trei conducte, una cu gaz de cocs si doua cu oxigen. Pompierii au intervenit cu aproape toate autospecialele din dotare. Dupa aproape doua ore s-a reusit stingerea incendiului, dar pericolul este inca prezent, pentru ca reziduurile de gaz aflate pe magistrala, la contactul cu conducta inca fierbinte, se aprind instantaneu.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.