Veniturile bugetare au crescut in ansamblu, dar incasarile din TVA si din taxe vamale sint inca sub nivelul de anul trecut.

Veniturile colectate la bugetul general consolidat au insumat la finele lunii mai 45,49 miliarde de lei, in crestere cu 16,7% fata de nivelul din perioada similara a anului 2006. Incasarile din TVA si din taxe vamale se mentin in continuare sub realizarile de anul trecut.

Cresteri de venituri au fost consemnate atit la bugetul de stat, cit si la fondul national unic de asigurari sociale de sanatate, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetul asigurarilor pentru somaj si la bugetele locale.

Veniturile la bugetul de stat au depasit cu 11,4% incasarile de la finele perioadei ianuarie-mai a anului trecut, oprindu-se la 27,43 miliarde de lei, crestere sustinuta in special de avansul sumelor colectate din impozitul pe venit si din salarii, de 43,7%, si de cresterea incasarilor din impozitul pe profit, de 33,9%.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.