Salariul mediu net a urcat in aprilie cu 1,4% fata de luna precedenta, pana la 1.027 lei (308 euro), datorita acordarii de primelor de Pasti si de vacanta, indexarilor, negocierilor salariale sau realizarilor de productii mai mari, informeaza Insitutului National de Statistica (INS).

Salariul mediu net a crescut pana la 1.027 lei In luna aprilie a acestui an, castigul salarial mediu nominal brut a fost de 1.387 lei, cu 1,7% mai mare fata de luna precedenta. Castigul salarial mediu nominal net realizat a fost de 1.027 lei (308 euro), in crestere fata de luna precedenta cu 14 lei (1,4%), se arata in comunicatul INS.

Cel mai mare salariu mediu, de 3.002 lei (900 euro) se inregistreaza in activitatile de intermedieri financiare, iar cel mai mic in industria de prelucrare a lemnului si a produselor din lemn si pluta, cu exceptia mobilei (573 lei, 172 euro).

Indicele castigului salarial real pentru luna aprilie 2007 fata de luna precedenta, calculat ca raport intre indicele castigului salarial nominal net si indicele preturilor de consum, a fost de 100,9%, arata INS.

Fata de luna octombrie 1990, castigului salarial a fost in luna aprilie a acestui an, in termeni reali, mai mare cu 8%.

Comparativ cu luna precedenta, in aprilie cel mai mult au crescut salariile nete in activitatile de transporturi pe apa (cu 24,2%), urmate de cele din activitatile anexe si auxiliare de transport, activitatile agentiilor de turism, din industria miniera, silvicultura, exploatare forestiera si servicii anexe (cu intre 10 si 20%).


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.